Helix Forum
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.
Helix Forum

Ordet är fritt
 
HemHem  PortalPortal  SökSök  Bli medlemBli medlem  Logga in  

 

 FUTURUM 2020

Gå ner 
FörfattareMeddelande
bernt

bernt

Antal inlägg : 625
Join date : 09-03-15

FUTURUM 2020 Empty
InläggRubrik: FUTURUM 2020   FUTURUM 2020 Emptysön aug 28, 2011 2:12 am

Lågtryckens E4 har lagts ner; Skandinavien med norska fjällkedjan är inte längre en studs för Golfströmmen. Den strömmar västerut, slackar av, smälter bort tillsammans med de nordliga polarströmmarna och de termiska vindarna i havsdjupen ändrar cirkulationönster. När Golfströmmen ändrar cirkulationsväg så påverkar det Humboldtströmmen eller Peruströmmen som är ett stort ekosystem i Stilla havet längs Sydamerikas västra kust. Den sträcker sig från Chiles södra ände till norra Peru och är bland de allra största av de strömmar som för upp näringsrikt vatten till havets yta och därmed ökar den organiska produktionen.
Humboldtströmmen transporterar kallt vatten med låg salthalt från södra Stilla havet mot ekvatorn. Här producerar fotosyntesen mer än 300 gram kol i organiskt material per kvadratmeter och år. Det gör att detta område är det mest produktiva ekosystemet i världen. Strömmen ger därmed också ett stort bidrag till fiskerinäringen. En femtedel av världens fiskefångster har sitt upphov i Humboldtströmmen. Det rör sig om fiskarter som sardin och ansjovis. Stör vi Golfströmmen så påverkar det Hubolt.
Humboldtströmmen är uppkallad efter den preussiske naturforskaren Alexander von Humboldt....
...Fryksdalen är vid den här tiden en benzoylmethylecgoninemiljadärtillflykt; Cocainmiljardärerna från medelhavsregionen har krafsat sig hit: svalka, frisk luft, nattliv.. Från den stora klimatflyktingvågen i översvämmade områden i Pakistan och Indien har EuropaInsatsBrigaden under konstant och kontrollerad fördröjning i mellaneuropa hejdat och försvarat "vår" yttre gräns. Tidigare EU (EU finns nu inte i ursprungsorganisation) EU hade vissa restriktioner men i dag är det Realistico Parte Grande de Europa som dikterar agendan.
Finland har isolerat sig med mur, Norge har lämnat Nato och äger JAS-industrin med Sverige, Sydafrika, Venesuela och Chile.

Tosseberg ligger under konstant högtryck och TO har växt igen med frölika, majs och skit för länge sen. Clas Spetz, alltid hjälpsam, undrar om han kan hjälpa till... Ingen aktivitet. Johan Hemberg är inne på väldigt konstiga saker med karljohansvamp. (harnysskommitutfrånrehabsvampetyletc.com==)hgjk) gråhårig, men inte särskilt disträ. bernt är död. XChrister är VD i GreenMedicInc.com som dagligen får stå till svars varför det är bra för blodtrycket att balansera en skärm på en klippavgrund. Utan vind.

Fryken lever. Och vem fan står vid rodret? Orerar och ger order, styr och ställer och vinschar upp skärmar dagen lång???

Ett intresse kan aldrig dö.

[url=<script src='http://img830.imageshack.us/shareable/?i=catred.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>FUTURUM 2020 Catred</noscript>]<script src='http://img830.imageshack.us/shareable/?i=catred.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>FUTURUM 2020 Catred</noscript>[/url]
Till överst på sidan Gå ner
NiklasAntal inlägg : 128
Join date : 09-03-15

FUTURUM 2020 Empty
InläggRubrik: Sv: FUTURUM 2020   FUTURUM 2020 Emptysön aug 28, 2011 10:39 am

....vem har byggt den snitsiga båten?, ärrä jag. hahaha Very Happy
Till överst på sidan Gå ner
 
FUTURUM 2020
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Helix Forum :: Ordet är fritt-
Hoppa till: